top of page

Houtkloofmachines

Met een houtkloofmachine, ook wel houtklover, houtkliever of kloofmachine genoemd, worden boomstammen gekloofd. Kloven wil zeggen dat het hout in stukken gebroken wordt; het hout wordt gespleten.

De houtkloofmachines van Lumag zorgen ervoor dat er weer voldoende brandhout aanwezig is om de houtkachels warm te houden. Je hoeft dus niet meer met een bijl te gaan kloven.

Een houtklover werkt zeer doelgericht en het is een stuk veiliger en beter voor je lichaam dan kloven met een bijl.

Matom verkoopt zeer krachtige elektrische (230 volt en 400 volt) en benzine houtkloofmachines van Lumag. De machines variëren qua kloofkracht van 5 ton tot 25 ton. Hoe meer kloofkracht de kloofmachine heeft, hoe harder, dikker en taaier het hout mag zijn dat gekloofd moet worden. Product-video

Wipzagen op 230V, 400V of aftak-as

Met een wipzaag kunt u zeer eenvoudig hout zoals boomstammen en takken zagen. Heeft u veel hout te zagen? En wilt u dat dit op een snelle en veilige manier gebeurd? Dan is de wipzaag een uitstekend hulpmiddel.

Nadat u de boomstammen of takken op de werktafel hebt gelegd, worden de stammen of takken naar voren geduwd door het zaagblad. Op deze manier gebeurt het zagen op een zeer veilige manier. U kunt tijdens het zagen absoluut niet in aanraking komen met het zaagblad. Met de wipzaag kun je veel verschillende maten van boomstammen doormidden zagen.

Zaagkloofmachine

Een zaagkloofmachine is een combinatie van een kettingzaagmachine en een houtkloofmachine. De zaagkloofmachine zaagt de boomstammen of grote takken op een bepaalde lengte. Vervolgens wordt dit gezaagde hout in 4 delen gekloofd.

Onze Lumag zaagkloofmachine is uitstekend geschikt om stammen tot een doorsnede van 34 centimeter te zagen en te kloven. Met deze machine kunt u op een zeer snelle, veilige en effectieve manier uw boomstammen verwerken tot brandhout.

Plankenzaagmachine / Balkenzaagmachine

Deze plankenzaagmachine, ook wel blokbandzaagmachine genoemd, zaagt grote boomstammen tot houten planken of balken. De plankenzaagmachine is makkelijk te bedienen en is speciaal ontworpen voor zacht, droog en hard hout.

Met onderstaande plankenzaagmachine kunnen boomstammen gezaagd worden met een lengte tot 5 meter. Wilt u boomstammen zagen die langer zijn dan 5 meter? Geen enkel probleem. Met de rolbaan verlenging kan de baan onbeperkt verlengd worden per 1,95 meter.

Transportbanden

Onze transportbanden zijn uitstekend geschikt voor het transporteren van brandhout. De transportband is in hoogte verstelbaar en kan tot wel 2,6 meter hoog transporteren. Met een lengte van 5 meter.

Plaats de transportband naast of onder de machine van waar het brandhout wordt afgevoerd. De band wordt aangedreven door een 230 volt of 400 volt elektromotor (afhankelijk van uw wensen)

bottom of page