top of page

Veegmachines

Lumag heeft in principe twee verschillende modellen veegmachines in zijn assortiment. De Lumag KM600 serie en de Lumag KM800. De KM600 is een compactere 60cm brede veegmachine die door zijn specifieke wiel aandrijfsysteem zeer wendbaar. Het unieke oliebadfilter op de KM600 maakt de veegmachine ook zeer geschikt in stofrijke omgevingen. De KM800 is 80cm breed, robuuster qua bouw en geschikter voor het vegen van grotere oppervlakten.

Bij beide machines worden zowel de borstel als de wielen aangedreven. De KM600 serie bestaat uit een “kale” KM600 veegmachine, een KM600 veegmachine met sneeuwschuif en opvangbak (KM600SET) en een KM600 veegmachine met elektro start (KM600 E-START). Deze start dus doormiddel van een druk op de knop. Beide machines zijn geschikt voor het vegen van verschillende ondergronden zoals steen, klinkers, beton en asfalt etc. De machines kunnen gebruikt worden voor het vegen van zand, bladeren, groenafval, vuil, stro, etc. maar zijn in de winter ook zeer geschikt voor het vegen van sneeuw.

Voor beide machines zijn sneeuwschuiven beschikbaar evenals opvangbakken.

Tevens leveren we machines ontwikkeld speciaal voor het verwijderen van sneeuw;

Een sneeuwfrees maakt de wegen, paden, oprijlanen en parkeerplaatsen binnen een aantal minuten helemaal sneeuwvrij. Onze sneeuwfrezen zijn ideaal voor professioneel, semiprofessioneel en/of thuisgebruik.

Een sneeuwfrees blaast het sneeuw wel 10 tot 15 meter ver weg (afhankelijk van het model dat u kiest). Ver weg van de weg, het pad of de parkeerplaats die u sneeuwvrij wilt maken.

Wij verkopen enkel sneeuwfrezen met twee trappen. Dit zijn de meest effectieve frezen. Het sneeuw wordt bij de modellen met twee trappen verwerkt in 2 fasen: eerst wordt het sneeuw gefreesd waarna het door een turbine wordt weggeblazen.

bottom of page