top of page

Uitleg over Lithium Ion Accu's

DEPA heeft reeds meer dan 35-jaren ervaring met accugereedschappen, vanaf de 1-ste 7,2-V accu boormachines van Makita met de zwarte "Staaf-accu" en steeds alle ontwikkelingen opvolgend bij alle merken met later (een jaar of 10-geleden) een enorme ontwikkeling met de geweldige 28-V machines van Milwaukee, op tuinmachines is er nu het prachtige programma van Green Works!

Greenworks Lithium-ION Accu technologie

Wat zijn de voordelen van accu gereedschap

Het gebruik van accu´s is niet meer weg te denken in het dagelijks leven. Telefoons, auto’s, scooters, fietsen maar ook gereedschap zoals accuboormachines. Een aantal jaren geleden kwamen de eerste accu tuinmachines van 12 volt en 18 volt. Maar de gebruiker zoekt gereedschap dat als alternatief kan dienen van 230 volt of gemotoriseerde machines.

De 40 volt Greenworks accutuinmachines zullen uw verwachtingen al overtreffen en de 80 volt lijn zal u absoluut doen verbazen.

Greenworks heeft 24 volt en 40 volt accu tuinmachines en medio 2015 volgt de 80 volt accu lijn. De 40 volt machines kunt U voorzien van een 40 volt 4.0 ampère accu of een 40 volt 2.0 ampère accu. De tankinhoud van een 4.0 ampère accu is twee keer zo groot als van een 2.0 ampère accu. U kunt dus twee keer zo lang werken. De laadtijd van een 40 volt 2.0 ampère is ongeveer 60 minuten terwijl dit van een 4.0 ampère ongeveer het dubbele zal zijn.

Waarom Lithium-ion accu’s gebruiken

Lithium-ion-accu’s vaak kortweg "Li-ion-accu's" genoemd, zijn accu's die al langere tijd in consumentenelektronica worden gebruikt, vooral vanwege hun hoge energiedichtheid. Vroeger waren de batterijen voor een mobiele telefoon zo groot dat je een er een exra tas voor nodig had. De huidige generatie accu’s voor mobiele telefoons zijn Lithium-ion accu’s en die zijn klein maar zeer krachtig. Lithium-ion accu’s zijn voorzien van een soort controle systeem. Dit systeem controleert de spanning, om te diepe ontlading te voorkomen. Daarom stopt de machine onmiddellijk als het spanningsniveau te laag wordt. 

Wat zijn de grote voordelen van Lithium-ion accu’s

Ni-MH staat voor Nikkel Metaal Hydride. Met de ontwikkeling van deze accu’s kon men het amperage van de accu’s verhogen tot 3,0 Ah. Men kon de “tankinhoud” dus sterk vergroten. Nadelen zijn de wat mindere levensduur t.o.v. de Ni-Cd en Lithium technieken

Greenworks Li-ION accu’s geproduceerd door Sanyo:

Sanyo is een onderdeel van het Japanse Panansonic. Een bedrijf dat de milieuzorg hoog in het vaandel heeft staan. Dit uit zich in recente ontwikkelingen zoals zonnepanelen, smart energy systems en herlaadbare batterijen voor industrie en consument. Sanyo wil de accu tot een milieu- en gebruiksvriendelijk product maken. 

Greenworks accu’s en Energy Star:

Energy Star (handelsmerk ENERGY STAR ) is een internationale standaard voor energie-efficiënte producten ontstaan ​​in de Verenigde Staten van Amerika. Het werd opgericht in 1992 door de Environmental Protection Agency en het Department of Energy. Sindsdien hebben Australië, Canada, Japan, Nieuw-Zeeland, Taiwan en de Europese Unie het programma vastgesteld. Apparaten die over het Energy Star logo beschikken, gebruiken over het algemeen 20-30% minder energie dan vereist door de federale normen. 

bottom of page